No Sound from Kontakt Libraries

Follow

Comments

5 comments

  • Henry Garcia

    my controlled is not found,,,

     no sound when I play my keyboard

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Angus

    Hi Henry Garcia,

    I have created a ticket for you so one of our agents can help you troubleshoot. 

    All the best,

    Angus

    -1
    Comment actions Permalink
  • Alice Pardeilhan

    hello can anyone help me

    my sound libraries and keyboard work fine when playing directly from my DAW. As soon as I choose a sound that requires Kontakt, it doesnt say a sound. The DAW can detect that the keyboard is playing, but no sound. I have re-saved batch, I have re-installed, but to no avail. WHen launching through Komplete Kontrol, it lets me hear previews of the sound but wont let me play the sounds. Anyone knows what this is about?

    I tried reaching out to tech support but have had no answer in over 2 days. Highly frustrating and I need help.

    Alice

    1
    Comment actions Permalink
  • mike skwar

    I am incredibly frustrated by this as well.

    I have spent most of my entire day scouring the internet for solutions and I haven't found anything useful

    1
    Comment actions Permalink
  • Alice Pardeilhan

    I found solution with the help of the live chat support team that hopefully could be of use to you. I was using an M Audio Oxygen MIDI keyboard and it turns out the default midi out send was the problem. The keyboard automatically was configured to send on a midi channel that was not the selected one. So in general configurations of the keyboard itself you can sen to either midi channel 1+2 or set it to global. This made my virtual player detect sound again. In the midi menu of Kontakt, you should also set the midi channel to 1+2 obviously. I hope this can be helpful. It solved my problem.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.